دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کوثری مطرح کرد:

تغییر آیین نامه جایزه جلال آل احمد در حوزه نقد ادبی 

تغییر آیین نامه جایزه جلال آل احمد در حوزه نقد ادبی 
دبیر علمی هفدهمین جایزه ادبی جلال آل احمد گفت: داور‌ها نگران هستند جفایی به آثار نشود چرا که  این بخش ژانر‌های متفاوتی را در بر می‌گیرد.
کد خبر : 953936

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، مسعود کوثری دبیر علمی هفدهمین جایزه ادبی جلال آل احمد در مصاحبه تلفنی با برنامه روزنه رادیو گفت و گو پیرامون موضوع تغییر آیین نامه های جایزه جلال آل احمد گفت: جایزه جلال آل احمد تا هفده دوره دوام آورده و تا به حال با ثبات بوده است.

وی با بیان اینکه جایزه جلال آل احمد شامل چهار بخش داستان بلند و رمان، داستان کوتاه ، مستند نگاری و نقد ادبی است افزود: در مورد داستان بلند و داستان کوتاه تکلیف مشخص است و آثار ارسال شده به دبیرخانه بررسی می شوند اما در  دو بخش مستند نگاری و نقد ادبی دایره کتاب هایی که پوشش داده می شوند متنوع است.

کوثری تصریح کرد: نقد ادبی جامعه شناختی ، نقد ادبی روان شناختی و نقد رسما ادبی شامل چند حوزه می شود. ضمن اینکه در آیین نامه پژوهش های ادبی در این بخش نیست. آثار بسیار خوبی در بخش پژوهش ادبی ارسال می شود که جایگاهی ندارند و این موضوع مستلزم بازنگری است.

دبیر علمی هفدهمین جایزه ادبی جلال آل احمد در ادامه اظهار کرد: شورای علمی جایزه باید این موضوع را به شورای عالی انقلاب فرهنگی منعکس کند تا اگر قرار است تغییرات صورت بگیرد  به تصویب این شورا برسد.

 کوثری افزود: در بخش مستند نگاری هم در گذشته با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی تاریخ نگاری حذف شده و به بخش کتاب های تاریخی منتقل شده است. مستند نگاری نیز شامل تاریخ شفاهی ، زندگی نامه نویسی، آثار مستند مربوط به دفاع مقدس و سفر نامه ها می شود. برخی اوقات داور ها نگران این موضوع هستند که جفایی به آثار نشود چرا که  این بخش ژانر های متفاوتی را در بر می گیرد.

وی گفت: این مسئله باید در شورای علمی مطرح و مصوب شود و به شورای عالی انقلاب فرهنگی منعکس شود تا تعریف دقیق تری ارائه دهیم و به آثار جفا نشود. در جایزه جلال آل احمد ملاک اصلی این است که محور قلم ادبی باشد. به لحاظ کیفیت باید سطحی از ادبیت در اثر باشد ممکن است نقدی نوشته شود اما مانند کتاب درسی باشد این آثار در جایزه جلال آل احمد نقشی ندارند چرا  که باید قلم ادبی در آنها باشد.

کوثری در آخر با اشاره به اینکه کیفیت، تعهد، شجاعت و پر مایگی اثر نیز اهمیت دارد مطرح کرد:  اما نخ تسبیح،  قلم ادبی است.  جایزه جلال آل احمد فرصتی است برای کسانی که با آثارشان خواننده متوسط را جذب کرده و محتوای علمی نیز داشته باشند جایزه جلال آل احمد مهمترین جایزه ادبی ایران است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب